Blog

Wintersportdekking bij reisverzekering

Alle verzekeraars van de reisverzekering bieden ook een wintersportdekking aan. Deze optie kun je selecteren op het moment dat je een reisverzekering afsluit als je op een wintersportvakantie gaat. Deze dekking is wat uitgebreider en is er omdat er aan een wintersportvakantie toch wel wat risico’s kleven. Met de wintersportdekking verzeker je bijvoorbeeld ook je skispullen en dit valt aan te raden, aangezien deze vaak niet erg goedkoop zijn. Het maakt hierbij overigens niet uit of je de spullen huurt of dat je je eigen skispullen gebruikt, want beiden zullen namelijk gewoon onder de wintersportdekking van je reisverzekering vallen.

Wintersportdekking als aanvulling op je reisverzekering

Tijdens een wintersportvakantie kan er natuurlijk altijd iets voorvallen, waardoor je mogelijk letsel oploopt. Dan is het erg handig als je een wintersportdekking voor je reisverzekering hebt afgesloten, want op die manier worden bijvoorbeeld de kosten gedekt die er gemaakt moeten worden om met speciaal vervoer naar huis toe te worden gebracht indien dat nodig mocht zijn. Ook als je opgenomen dient te worden in een ziekenhuis op locatie zal dit vallen onder je wintersportdekking en het kan geen kwaad om vooraf in dergelijke zaken te voorzien. Houd er rekening mee dat medische hulp niet standaard onder de wintersportdekking valt en dat je hiervoor nog een aanvullende verzekering mee zult moeten nemen, namelijk de aanvullende verzekering die voorziet in dekking van geneeskundige kosten.

Wintersportdekking en kortlopende reisverzekering

Een wintersportdekking kun je prima afsluiten in combinatie met een kortlopende reisverzekering. Uiteraard kan dit ook in combinatie met een doorlopende reisverzekering als je dit zou wensen. Heb je de reisverzekering echter maar eens per jaar nodig voor een wintersport, dan is de kortlopende reisverzekering een goede optie. Je kunt hier dan ook eenvoudig een wintersportdekking bij afsluiten en de dekking van de reisverzekering zal dan precies gelden vanaf het moment van vertrek tot aan het moment van terugkeer. Zo ben je tijdens je reis dus altijd goed verzekerd, mits je uiteraard de juiste dekking bij je reisverzekering hebt geselecteerd.

Posted in: Berichten

Leave a Comment (0) ↓