Blog

Werelddekking

Als je reisverzekeringen gaat vergelijken zul je zien dat je kunt kiezen voor werelddekking. Deze is niet standaard, want standaard is namelijk iedere reisverzekering alleen voorzien van Europadekking. Dat houdt dus logischerwijs in dat er enkel sprake is van de dekking van de reisverzekering binnen landen in Europa. Dit kun je dus zelf uitbreiden door te kiezen voor de werelddekking. Je betaalt iets meer premie, maar zorgt er wel voor dat het vanaf dat moment dus niet meer uitmaakt naar welk land je op reis gaat, want dat je overal kunt profiteren van de dekking van je reisverzekering.

Europadekking goedkoper dan werelddekking

Bij alle verzekeraars heb je de keuze tussen Europadekking bij je reisverzekering en werelddekking. Het mag voor zich spreken dat de reisverzekering met de Europadekking de goedkoopste reisverzekering is en dat je dus extra geld dient te betalen op het moment dat je kiest voor de dekking over de hele wereld. Kies je eerst voor een Europadekking en wil je later toch ook op reis naar een land buiten Europa, dan kun je eenvoudig je reispolis omzetten volgens de voorwaarden van de betreffende verzekeraar. Omgekeerd kan natuurlijk ook, maar zoals gezegd zul je dan wel even de voorwaarden moeten bekijken om te zien wat hierbij precies de gangbare procedure is.

Werelddekking bij doorlopende reisverzekering

Wanneer je de keuze hebt laten vallen op een doorlopende reisverzekering en je hebt hierbij gekozen voor werelddekking, dan heb je dus de vrijheid om je reis te boeken naar welke bestemming dan ook. Zou je in eerste instantie hebben gekozen voor een doorlopende reisverzekering met een Europadekking en wil je bijvoorbeeld later dat jaar een reis gaan maken naar een land dat niet gevestigd ligt binnen Europa, dan zul je dus een aanpassing moeten maken in je reispolis, zodat je in elk geval ook verzekerd zult zijn in het land waar je naar op reis gaat dat buiten Europa ligt. Een verzekeraar zal je dan ook gaan belasten met een hogere premie.

Posted in: Berichten

Leave a Comment (0) ↓