Blog

Archive for Uncategorized

Leuke bestemmingen voor een actieve vakantie

Er zijn in heel Europa veel bestemmingen te vinden voor vakantiegangers die houden van een actieve vakantie. Veel wandelen, mooie fietstochten maken, bergen beklimmen, duiken op de mooiste locaties en nog veel meer actieve dingen die jij op vakantie kunt doen. Niet iedereen zal meteen enthousiast worden bij het denken aan een actieve vakantie, maar het is zeker de moeite waard om een keer te proberen. De tip die we je willen meegeven is het afsluiten van een goede reisverzekering. Op een actieve vakantie is de kans op een ongelukje nu eenmaal wat groter dan bij een vakantie waar je alleen maar van rust gaat genieten, maar met een reisverzekering met een uistekende dekking zit je altijd goed. Wij zetten een aantal locaties op een rij waar je een fijne en actieve vakantie kunt hebben. 

Belgische Ardennen.

Dicht bij huis maar toch een bijzonder leuke bestemming, dat zijn de Belgische Ardennen. Dit heuvelachtige gebied biedt volop mogelijkheden voor diegene die op zoek zijn naar spanning en avontuur. Door het gevarieerde landschap kun je op veel plekken in de Ardennen terecht om een mooie mountainbikeroute af te leggen, een indrukwekkende wandeling te maken met prachtige uitzichten, of een kanotocht door één van de mooie beekjes te maken. Zowel in de wintermaanden als in de zomer zoeken vele toeristen een leuke camping of vakantiepark in de Ardennen om te genieten van dit stukje prachtige natuur en een paar dagen alleen maar dingen te doen waar je heerlijk wat adrenaline van krijgt. 

Franse Alpen

De Franse Alpen is in zekere zin vergelijkbaar met de Belgische Ardennen, maar is wat verder van Nederland en de mogelijkheden zijn nog wat uitgebreider. Wie zich graag laat verrassen door prachtige bergen met hele mooie routes voor zowel fietsers, wandelaars als automobilisten zit hier goed. In de winter is dit een bestemming waar veel wintersporters komen om een weekje te skiën of snowboarden, maar ook in de zomer komen veel toeristen naar dit gebied. Avontuur gegarandeerd!

Posted in: Uncategorized

Leave a Comment (0) →

Een ongeluk op reis zit in een klein hoekje.

Een reisverzekering is voor vrijwel iedereen een goede keuze, hoe lang je ook op vakantie gaat en welke bestemming je ook kiest. Van een hele maand overwinteren op Grancanaria, een strandvakantie naar Mallorca of ga je vliegen naar Madrid voor een leuke stedentrip? Een ongeluk zit in een klein hoekje en een goede reisverzekering kan de pijn van dat ongelukje redelijk verzachten. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse toeristen voor een kleine vakantie van 2 of 3 dagen in 78% van de gevallen een reisverzekering afsluiten, voor een grotere vakantie van langer dan een week is dit 92%. 

Ongeluk zit in een klein hoekje.

Een verzekering dekt, afhankelijk van de dekking die je neemt, verschillende dingen. Op elke reis kunnen namelijk dingen gebeuren waar jij geen invloed op hebt. Je camera kan gestolen worden, je mobiele telefoon kan in het zwembad vallen of je hebt onverwacht medicijnen nodig op je vakantiebestemming. Allemaal dingen waarvan je van te voren niet had verwacht dat je het mee zou maken, maar het is wel mogelijk. Hoewel je hoopt dat je de verzekering niet nodig hebt, zul je achteraf geen moment spijt hebben van de verzekering wanneer je kosten maakt op vakantie.  

Doorlopende of kortlopende verzekering.

Een reisverzekering kan in meerdere vormen worden afgenomen, de meest bekende varianten zijn de doorlopende reisverzekering en de kortlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering neem je af voor een langere tijd. Dus wanneer je ook op reis gaat, je bent altijd verzekerd. Of het nu een weekendje naar België is of een rondreis door Zuid-Amerika, je hoeft niet te vrezen dat je niet verzekerd bent. Je bent dus altijd verzekerd, maar wel tegen een goedkoper tarief. Een kortlopende verzekering neem je af voor de periode dat je op vakantie bent. Zodra je terug bent in Nederland loopt deze verzekering weer af.

Posted in: Uncategorized

Leave a Comment (0) →