Blog

Reisverzekering en repatriëring

Repatriëring is iets wat een vast onderdeel uitmaakt van een standaard reisverzekering. Deze dekking heb je dus altijd op het moment dat je besluit om een reisverzekering af te sluiten. Van repatriëring is sprake als je op je reis bijvoorbeeld te maken mocht krijgen met ziekte of een ongeval en je hierdoor onverhoopt naar huis terug moet keren. Niet alle verzekeraars gaan echter exact hetzelfde met repatriëring, dus net als bij andere onderdelen van de reisverzekering is het ook hier weer zaak om te bekijken hoe een verzekeraar precies omgaat met repatriëring als hier sprake van mocht zijn.

Wintersportvakantie en repatriëring

Wanneer je op wintersportvakantie gaat ligt het met betrekking tot repatriëring net even anders, want op dat moment is de kans groter op een ongeval. Ga je dus op wintersportvakantie, dan moet je er rekening mee houden dat je niet standaard op de dekking van repatriëring kunt rekenen. Om toch van de dekking van repatriëring gebruik te kunnen maken zul je dan ook een iets hogere premie moeten betalen op het moment dat je hier ook gebruik van wilt kunnen maken bij een wintersportvakantie, mocht dit nodig zijn natuurlijk.

Autovakantie en repatriëring

Veel mensen gaan met de auto op vakantie en hoe is het dan eigenlijk geregeld met repatriëring in het geval jou iets overkomt en je auto ook weer terug naar huis moet worden gebracht. Als je met de auto op vakantie bent en er mocht je iets overkomen kan een medepassagier er natuurlijk voor zorgen dat de auto weer thuiskomt, mits deze over een rijbewijs beschikt. Als dat echter niet het geval is zal er iets anders moeten worden geregeld en dan is het dus belangrijk dat je zelf goed op de hoogte bent van de mogelijkheden die er bij je verzekeraar bestaan. Dit kan namelijk uiteenlopen per verzekeraar en je wilt uiteraard wel goed op de hoogte van de voorwaarden zijn als je in een dergelijke situatie verzeild raakt.

Posted in: Berichten

Leave a Comment (0) ↓