Blog

Een ongeluk op reis zit in een klein hoekje.

Een reisverzekering is voor vrijwel iedereen een goede keuze, hoe lang je ook op vakantie gaat en welke bestemming je ook kiest. Van een hele maand overwinteren op Grancanaria, een strandvakantie naar Mallorca of ga je vliegen naar Madrid voor een leuke stedentrip? Een ongeluk zit in een klein hoekje en een goede reisverzekering kan de pijn van dat ongelukje redelijk verzachten. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse toeristen voor een kleine vakantie van 2 of 3 dagen in 78% van de gevallen een reisverzekering afsluiten, voor een grotere vakantie van langer dan een week is dit 92%. 

Ongeluk zit in een klein hoekje.

Een verzekering dekt, afhankelijk van de dekking die je neemt, verschillende dingen. Op elke reis kunnen namelijk dingen gebeuren waar jij geen invloed op hebt. Je camera kan gestolen worden, je mobiele telefoon kan in het zwembad vallen of je hebt onverwacht medicijnen nodig op je vakantiebestemming. Allemaal dingen waarvan je van te voren niet had verwacht dat je het mee zou maken, maar het is wel mogelijk. Hoewel je hoopt dat je de verzekering niet nodig hebt, zul je achteraf geen moment spijt hebben van de verzekering wanneer je kosten maakt op vakantie.  

Doorlopende of kortlopende verzekering.

Een reisverzekering kan in meerdere vormen worden afgenomen, de meest bekende varianten zijn de doorlopende reisverzekering en de kortlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering neem je af voor een langere tijd. Dus wanneer je ook op reis gaat, je bent altijd verzekerd. Of het nu een weekendje naar België is of een rondreis door Zuid-Amerika, je hoeft niet te vrezen dat je niet verzekerd bent. Je bent dus altijd verzekerd, maar wel tegen een goedkoper tarief. Een kortlopende verzekering neem je af voor de periode dat je op vakantie bent. Zodra je terug bent in Nederland loopt deze verzekering weer af.

Posted in: Uncategorized

Leave a Comment (0) ↓