Blog

Archive for Berichten

4 redenen om met een privé vliegtuig op zakenreis te gaan

Moet je binnenkort op zakenreis naar het buitenland en ben je hiervoor de vervoersmiddelen naar het desbetreffende land aan het bekijken? Hoewel je er misschien niet als eerste aan denkt, is het mogelijk om een privé vliegtuig te huren voor je komende reis. Lees verder en ontdek de 4 redenen waarom je met een privé vliegtuig op zakenreis moet gaan.

1. Begin uitgerust aan je belangrijke reis

Als je op zakenreis moet, is dat vaak niet zomaar. Misschien heb je een belangrijke meeting of moet je eens in de zoveel tijd een training volgen. Wat de reden ook is, vaak is het van belang dat je goed uitgerust bent. Als je met een normaal personenvliegtuig reist, zal het aan boord ongetwijfeld veel minder rustig zijn. Normale personenvliegtuigen zijn vaak veel groter en dus gaan er veel meer mensen in. Kies voor ontspanning en rust en huur een privé vliegtuig voor je business trip, zodat je uitgerust aankomt voor je belangrijke afspraak. 

2. Flexibel op reis met een privé vliegtuig

Weet je nog niet precies hoe lang je op reis moet? Als je met een privé vliegtuig op zakenreis gaat, past de vlucht zich aan aan jouw schema. Als je meeting eerder is afgelopen of heel erg uitloopt, is dat dus geen probleem. Als je een normaal vliegticket koopt, mis je dan hoogstwaarschijnlijk je vlucht. Zorg da jett je je vlucht niet mist en boek je eigen privé vliegtuig. Zo vertrek je wanneer het voor jou uitkomt. 

3. Vlieg naar elke gewenste luchthaven

Moet je naar een plaats toe, waar niet heel veel vliegtuigen heen vliegen? Misschien vliegt een normaal personenvliegtuig maar één keer per dag op een ongelukkige tijd. Of misschien moet je één of meerdere keren overstappen voordat je op je eindbestemming bent. Als je met een privé vliegtuig gaat, heb je hier geen last van. Je vliegt rechtstreeks naar je eindbestemming en je hoeft dus niet over te stappen, waardoor je reis korter duurt en je sneller aan je meeting of training kan beginnen. Daarnaast kies je voor een vertrektijd dat past bij jouw wensen. Zo hoef je niet onnodig te haasten of hoef je niet lang te wachten tot je zakelijke afspraak begint. 

4. Dichtbij je collega’s aan boord

Ga je met meerdere collega’s op zakenreis? Dan is het helemaal handig om samen met een privé vliegtuig naar de eindbestemming te gaan. Als jullie nog moeten overleggen of voorbereiden voordat de meeting begint, doe je dat eenvoudig aan boord. Omdat er geen vreemde mensen aan boord zitten, heb je van niemand last. Ook als het gesprek gevoelige informatie bevat die (nog) niet gedeeld mag worden, kan er niemand ongewenst mee luisteren. Daarnaast is het wel zo prettig dat iedereen tegelijkertijd aankomt en je als collega’s bij elkaar kan blijven.

Bron: www.firstclassaviation.nl

Posted in: Berichten

Leave a Comment (0) →

Ongevallendekking

Wil je gebruik maken van ongevallendekking bij je reisverzekering? Dat is mogelijk, maar weet dan wel dat deze dekking standaard geen onderdeel uitmaakt van de reisverzekering en dat hier dus sprake is van een aanvullende dekking. Dit houdt dus in dat wanneer je de ongevallendekking aan je reisverzekering toevoegt er een lichte stijging in de premie plaats zal vinden. Hoeveel dit precies is zal van verzekeraar tot verzekeraar verschillen, maar houd in elk geval rekening met een paar euro per maand. Je zult bij alle verzekeraars die een reisverzekering aanbieden in staat worden gesteld om een ongevallendekking af te sluiten. Heb je een ongevallendekking afgesloten, dan is het zo dat er zal worden uitgekeerd wanneer er sprake is van overlijden tijdens de reis, maar ook blijvende invaliditeit en letsel zal voor een vergoeding in aanmerking komen.

Ongevallendekking en de vergoeding

Wat is dan precies die vergoeding die er geldt bij de ongevallendekking en is het wel de moeite waard om de ongevallendekking als aanvullende verzekering bij je reisverzekering af te sluiten. De vergoeding die de verzekeraar uitkeert hangt in eerste instantie natuurlijk af van wat er is gebeurd. Is er bijvoorbeeld sprake van overlijden, dan is de uitkering van de verzekeraar volledig en in de andere gevallen zal er worden gekeken door de verzekeraar naar de mate van letsel waar er sprake van is. De vergoedingen zijn bij iedere verzekeraar weer anders, dus om er achter te komen hoe hoog deze zijn zul je de voorwaarden moeten raadplegen die verzekeraars er op na houden.

Wanneer wordt er niet uitgekeerd?

Het kan ook zijn dat een verzekeraar niet uitkeert, terwijl je wel gewoon een ongevallendekking af hebt gesloten. Er zijn namelijk wel wat regels verbonden aan de ongevallendekking en de verzekeraar van je reisverzekering zal dan ook zeker niet in alle gevallen zomaar uit gaan keren. Een verzekeraar kan bijvoorbeeld stellen dat er sprake is geweest van opzet of dat er bewust door de verzekerde onnodige risico’s zijn genomen die de kans op letsel hebben vergroot. Hoe vervelend het dan ook is, dan kan een verzekeraar dus besluiten om helemaal niets uit te keren.

Posted in: Berichten

Leave a Comment (0) →

Wintersportdekking bij reisverzekering

Alle verzekeraars van de reisverzekering bieden ook een wintersportdekking aan. Deze optie kun je selecteren op het moment dat je een reisverzekering afsluit als je op een wintersportvakantie gaat. Deze dekking is wat uitgebreider en is er omdat er aan een wintersportvakantie toch wel wat risico’s kleven. Met de wintersportdekking verzeker je bijvoorbeeld ook je skispullen en dit valt aan te raden, aangezien deze vaak niet erg goedkoop zijn. Het maakt hierbij overigens niet uit of je de spullen huurt of dat je je eigen skispullen gebruikt, want beiden zullen namelijk gewoon onder de wintersportdekking van je reisverzekering vallen.

Wintersportdekking als aanvulling op je reisverzekering

Tijdens een wintersportvakantie kan er natuurlijk altijd iets voorvallen, waardoor je mogelijk letsel oploopt. Dan is het erg handig als je een wintersportdekking voor je reisverzekering hebt afgesloten, want op die manier worden bijvoorbeeld de kosten gedekt die er gemaakt moeten worden om met speciaal vervoer naar huis toe te worden gebracht indien dat nodig mocht zijn. Ook als je opgenomen dient te worden in een ziekenhuis op locatie zal dit vallen onder je wintersportdekking en het kan geen kwaad om vooraf in dergelijke zaken te voorzien. Houd er rekening mee dat medische hulp niet standaard onder de wintersportdekking valt en dat je hiervoor nog een aanvullende verzekering mee zult moeten nemen, namelijk de aanvullende verzekering die voorziet in dekking van geneeskundige kosten.

Wintersportdekking en kortlopende reisverzekering

Een wintersportdekking kun je prima afsluiten in combinatie met een kortlopende reisverzekering. Uiteraard kan dit ook in combinatie met een doorlopende reisverzekering als je dit zou wensen. Heb je de reisverzekering echter maar eens per jaar nodig voor een wintersport, dan is de kortlopende reisverzekering een goede optie. Je kunt hier dan ook eenvoudig een wintersportdekking bij afsluiten en de dekking van de reisverzekering zal dan precies gelden vanaf het moment van vertrek tot aan het moment van terugkeer. Zo ben je tijdens je reis dus altijd goed verzekerd, mits je uiteraard de juiste dekking bij je reisverzekering hebt geselecteerd.

Posted in: Berichten

Leave a Comment (0) →

Reisverzekering en repatriëring

Repatriëring is iets wat een vast onderdeel uitmaakt van een standaard reisverzekering. Deze dekking heb je dus altijd op het moment dat je besluit om een reisverzekering af te sluiten. Van repatriëring is sprake als je op je reis bijvoorbeeld te maken mocht krijgen met ziekte of een ongeval en je hierdoor onverhoopt naar huis terug moet keren. Niet alle verzekeraars gaan echter exact hetzelfde met repatriëring, dus net als bij andere onderdelen van de reisverzekering is het ook hier weer zaak om te bekijken hoe een verzekeraar precies omgaat met repatriëring als hier sprake van mocht zijn.

Wintersportvakantie en repatriëring

Wanneer je op wintersportvakantie gaat ligt het met betrekking tot repatriëring net even anders, want op dat moment is de kans groter op een ongeval. Ga je dus op wintersportvakantie, dan moet je er rekening mee houden dat je niet standaard op de dekking van repatriëring kunt rekenen. Om toch van de dekking van repatriëring gebruik te kunnen maken zul je dan ook een iets hogere premie moeten betalen op het moment dat je hier ook gebruik van wilt kunnen maken bij een wintersportvakantie, mocht dit nodig zijn natuurlijk.

Autovakantie en repatriëring

Veel mensen gaan met de auto op vakantie en hoe is het dan eigenlijk geregeld met repatriëring in het geval jou iets overkomt en je auto ook weer terug naar huis moet worden gebracht. Als je met de auto op vakantie bent en er mocht je iets overkomen kan een medepassagier er natuurlijk voor zorgen dat de auto weer thuiskomt, mits deze over een rijbewijs beschikt. Als dat echter niet het geval is zal er iets anders moeten worden geregeld en dan is het dus belangrijk dat je zelf goed op de hoogte bent van de mogelijkheden die er bij je verzekeraar bestaan. Dit kan namelijk uiteenlopen per verzekeraar en je wilt uiteraard wel goed op de hoogte van de voorwaarden zijn als je in een dergelijke situatie verzeild raakt.

Posted in: Berichten

Leave a Comment (0) →

Werelddekking

Als je reisverzekeringen gaat vergelijken zul je zien dat je kunt kiezen voor werelddekking. Deze is niet standaard, want standaard is namelijk iedere reisverzekering alleen voorzien van Europadekking. Dat houdt dus logischerwijs in dat er enkel sprake is van de dekking van de reisverzekering binnen landen in Europa. Dit kun je dus zelf uitbreiden door te kiezen voor de werelddekking. Je betaalt iets meer premie, maar zorgt er wel voor dat het vanaf dat moment dus niet meer uitmaakt naar welk land je op reis gaat, want dat je overal kunt profiteren van de dekking van je reisverzekering.

Europadekking goedkoper dan werelddekking

Bij alle verzekeraars heb je de keuze tussen Europadekking bij je reisverzekering en werelddekking. Het mag voor zich spreken dat de reisverzekering met de Europadekking de goedkoopste reisverzekering is en dat je dus extra geld dient te betalen op het moment dat je kiest voor de dekking over de hele wereld. Kies je eerst voor een Europadekking en wil je later toch ook op reis naar een land buiten Europa, dan kun je eenvoudig je reispolis omzetten volgens de voorwaarden van de betreffende verzekeraar. Omgekeerd kan natuurlijk ook, maar zoals gezegd zul je dan wel even de voorwaarden moeten bekijken om te zien wat hierbij precies de gangbare procedure is.

Werelddekking bij doorlopende reisverzekering

Wanneer je de keuze hebt laten vallen op een doorlopende reisverzekering en je hebt hierbij gekozen voor werelddekking, dan heb je dus de vrijheid om je reis te boeken naar welke bestemming dan ook. Zou je in eerste instantie hebben gekozen voor een doorlopende reisverzekering met een Europadekking en wil je bijvoorbeeld later dat jaar een reis gaan maken naar een land dat niet gevestigd ligt binnen Europa, dan zul je dus een aanpassing moeten maken in je reispolis, zodat je in elk geval ook verzekerd zult zijn in het land waar je naar op reis gaat dat buiten Europa ligt. Een verzekeraar zal je dan ook gaan belasten met een hogere premie.

Posted in: Berichten

Leave a Comment (0) →

Reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering afsluiten kun je geheel via internet doen. Je kunt het eventueel telefonisch doen als je dit wenst door een verzekeraar op te bellen en dan alles in orde te maken, maar het kan ook prima via het formulier dat iedere verzekeraar op zijn website beschikbaar heeft gesteld. Daar vul je gewoon je complete aanvraag voor de reisverzekering in en vervolgens zal deze dan gaan worden beoordeeld door je verzekeraar, waarna je binnen zeer korte tijd bericht zult krijgen van de verzekeraar dat je verzekerd bent.

Beste reisverzekering afsluiten

Het is niet meer dan logisch dat je, op het moment dat je een reisverzekering wilt gaan afsluiten, de beste reisverzekering wilt hebben. Dit is echter niet alleen maar afhankelijk van de hoogte van premie, alhoewel dit wel het eerste is waar men vaak naar kijkt, maar ook van het type dekking dat je kiest om of dit wel in lijn is met de dekking die je ook daadwerkelijk zoekt. Zo zul je voor een wintersportvakantie in de regel een meer uitgebreide dekking zoeken en dus moet de reisverzekering die je gaat afsluiten in wel in lijn liggen met het doel van de reis en de eventuele risico’s die je zult lopen.

Keuze voor doorlopend of kortlopend

Voor je kiest voor een reisverzekering afsluiten moet je voor jezelf ook al hebben bepaald of het beter is om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen of voor een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering blijf je verzekerd en kun je dus gemakkelijk een aantal keer per jaar op vakantie zonder dat je verder omkijken hebt naar je reisverzekering, terwijl je bij de kortlopende reisverzekering dit elke keer opnieuw zult moeten regelen op het moment dat je weer eens op reis gaat.

Posted in: Berichten

Leave a Comment (0) →

Reisverzekering acceptatie

Bij sommige verzekeringen die je af kunt sluiten kan acceptatie nog wel eens een probleem zijn, maar de reisverzekering hoort daar eigenlijk niet bij. Het komt namelijk zelden voor dat iemand zijn of haar aanvraag voor een reisverzekering wordt geweigerd door een verzekeraar. Wel kan het voorkomen dat een verzekeraar een bepaald beleid voert, bijvoorbeeld met betrekking tot de leeftijd van de persoon die zich bij hen wilt gaan verzekeren. In elk geval is er bij de reisverzekering geen sprake van een medische keuring of iets van dien aard en dat zal dan dus ook geen punt zijn waarop de acceptatie voor de reisverzekering stuk kan lopen.

Acceptatie voor de reisverzekering op basis van leeftijd

Het kan voorkomen dat verzekeraars het wel of niet accepteren van een nieuwe klant laten afhangen van de leeftijd van de verzekerde. Zo kan het voorkomen dat iemand die volgens de wet nog niet volwassen is en een reisverzekering probeert aan te vragen op grond van zijn of haar leeftijd zal worden afgekeurd. Tevens zijn er ook verzekeraars die een bepaalde bovengrens hanteren met het oog op acceptatie van de reisverzekering en deze bovengrens kan dan bijvoorbeeld liggen op de leeftijd van 70 jaar.

Medische keuring

Er zijn verzekeringen waarbij een medische keuring van toepassing is om daar de acceptatie dan mede van af te laten hangen, maar daar is bij de reisverzekering geen enkele sprake van. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vanwege een slechte gezondheid of iets dergelijks niet tot de reisverzekering wordt toegelaten, want verzekeraars kijken daar namelijk niet naar. Op die manier is er dus voor vrijwel iedereen een zeer goede kans om gewoon een goedkope reisverzekering te gaan afsluiten en kun je er bij het vergelijken van reisverzekeringen rekening mee houden dat vrijwel alle verzekeraars je wel toe zullen laten tot de verzekering als je hiervoor een aanvraag hebt gedaan.

Posted in: Berichten

Leave a Comment (0) →

Annuleringsverzekering

Als je een reisverzekering af gaat sluiten krijg je vaak ook de vraag van verzekeraars of je er wellicht ook nog een annuleringsverzekering bij af wilt sluiten. Dit is zeker geen gekke vraag, want het merendeel van de consumenten die voor een reisverzekering kiest zal vervolgens ook de annuleringsverzekering afsluiten. Dit is om de simpele reden dat je vooraf nooit weet hoe het gaat lopen en je onverhoopt altijd in een situatie verzeild kan raken waarin je toch je reis zult moeten annuleren. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn omdat iemand die dicht bij je staat plots komt te overlijden. Het zijn scenario’s waar je liever niet aan denkt, maar die iedereen kunnen overkomen. In dat geval is het prettig als je bij je reisverzekering ook een annuleringsverzekering hebt afgesloten.

Doorlopende en kortlopende annuleringsverzekering

Waar er bij de reisverzekering zowel een doorlopende als een kortlopende reisverzekering valt af te sluiten is dat bij de annuleringsverzekering precies hetzelfde. Dat houdt dus ook in dat wanneer je bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten je automatisch ook zult kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering en hetzelfde principe gaat op voor de kortlopende annuleringsverzekering. Met de annuleringsverzekering weet je in elk geval zeker dat als je echt een legitieme reden hebt om je reis te annuleren je niet al te veel financiële schade oploopt.

Combinatie van reisverzekering en annuleringsverzekering

Waar een inboedelverzekering en een opstalverzekering door veel consumenten met elkaar worden gecombineerd geldt dat eigenlijk precies hetzelfde voor een reisverzekering en een annuleringsverzekering. Alhoewel je de reisverzekering ook prima zonder de annuleringsverzekering af kunt gaan sluiten gebeurt het toch vaker dat men ervoor kiest om de annuleringsverzekering hier ook maar meteen bij te nemen.

Posted in: Berichten

Leave a Comment (0) →

Goedkoopste reisverzekering

Wat kosten betreft is de reisverzekering nu niet direct een verzekering die je ontzettend veel geld zal kosten en als je ook de reisverzekeringen gaat vergelijken zie je al vrij gauw dat deze vrijwel allemaal bijzonder scherp geprijsd zijn. Zelfs als de standaard reisverzekering niet voldoende voor je is en je deze nog wat verder wilt aanvullen met extra dekkingen zul je zien dat de kosten laag blijven en er nog altijd sprake blijft van goedkope reisverzekeringen. De goedkoopste reisverzekering is als vanzelfsprekend de reisverzekering die aanbieders standaard hebben zonder aanvullende dekkingen. Je zit met je premie dan bij de goedkoopste reisverzekering zo tussen de €1 en €2 in.

Goedkoopste reisverzekering vinden

Het vinden van de goedkoopste reisverzekering is niet heel erg moeilijk, zeker niet omdat de meeste verzekeraars qua premie wel erg dicht bij elkaar zitten. Het scheelt in standaard premie tussen de goedkoopste verzekeraars vaak maar een aantal cent, dus dit verschil is nog te overzien en in dat geval is het wellicht ook interessanter om te kijken naar de voorwaarden van de reisverzekering, aangezien ze qua premie vrijwel niets voor elkaar onder doen. De verschillen tussen verzekeraars kunnen wat premie betreft groter worden op het moment dat je ook aanvullende dekkingen bij je reisverzekering voegt. Dan kan vergelijken voor de goedkoopste reisverzekering ook extra interessant worden.

Afsluiten van de goedkoopste reisverzekering

Op het moment dat je de goedkoopste reisverzekering te pakken hebt kun je overgaan tot het afsluiten van je verzekering. Verzekeraars maken je dekking over het algemeen snel in orde, maar uiteraard moet je er zelf ook rekening mee houden dat het wellicht niet dezelfde dag is geregeld en dus is het ook belangrijk om er op tijd bij te zijn met het afsluiten van je reisverzekering en niet te wachten tot het moment dat je al bijna op reis of op vakantie gaat.

Posted in: Berichten

Leave a Comment (0) →