Blog

Annuleringsverzekering

Als je een reisverzekering af gaat sluiten krijg je vaak ook de vraag van verzekeraars of je er wellicht ook nog een annuleringsverzekering bij af wilt sluiten. Dit is zeker geen gekke vraag, want het merendeel van de consumenten die voor een reisverzekering kiest zal vervolgens ook de annuleringsverzekering afsluiten. Dit is om de simpele reden dat je vooraf nooit weet hoe het gaat lopen en je onverhoopt altijd in een situatie verzeild kan raken waarin je toch je reis zult moeten annuleren. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn omdat iemand die dicht bij je staat plots komt te overlijden. Het zijn scenario’s waar je liever niet aan denkt, maar die iedereen kunnen overkomen. In dat geval is het prettig als je bij je reisverzekering ook een annuleringsverzekering hebt afgesloten.

Doorlopende en kortlopende annuleringsverzekering

Waar er bij de reisverzekering zowel een doorlopende als een kortlopende reisverzekering valt af te sluiten is dat bij de annuleringsverzekering precies hetzelfde. Dat houdt dus ook in dat wanneer je bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten je automatisch ook zult kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering en hetzelfde principe gaat op voor de kortlopende annuleringsverzekering. Met de annuleringsverzekering weet je in elk geval zeker dat als je echt een legitieme reden hebt om je reis te annuleren je niet al te veel financiële schade oploopt.

Combinatie van reisverzekering en annuleringsverzekering

Waar een inboedelverzekering en een opstalverzekering door veel consumenten met elkaar worden gecombineerd geldt dat eigenlijk precies hetzelfde voor een reisverzekering en een annuleringsverzekering. Alhoewel je de reisverzekering ook prima zonder de annuleringsverzekering af kunt gaan sluiten gebeurt het toch vaker dat men ervoor kiest om de annuleringsverzekering hier ook maar meteen bij te nemen.

Posted in: Berichten

Leave a Comment (0) ↓